Kinesio Taping

Kinesio Taping is in Japan ontstane techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape activeert het zenuwstelsel en het algemene cirulatiesyteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Kinesiotape is elastisch en rekbaar en zodat u vrijuit kan blijven bewegen en uw dagelijkse activiteiten of sport gewoon kan blijven doen. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op de drukvermindering  van het aangedane gebied en
stimulering  van een correcte  beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

kinesio-taping

 

Kinesiotape zorgt voor pijndemping, geeft steun aan spieren en gewrichten,verwijdert vocht en corrigeert gewrichten en weefsel.
De tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaats vindt. Kinesiotape is hypoallergeen, ademend, heeft dezelfde dikte en gewicht van de huid en er zijn geen contra-indicaties. De Tapemethode is heel effectief bij overbelasting, bijvoorbeeld bij achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten en bij een tennisarm, verstuikingen en kneuzingen genezen aanzienlijk sneller met Kinesio Tape.