Cupping massage

Cupping massage is van oorsprong therapeutisch, de cup trekt vacuüm en trekt daarmee niet alleen de huid, maar ook het bindweefsel en spierweefsel omhoog. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding en op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen.
Cupping massagekan helpen bij verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, migraine en spierklachten. Daarnaast is deze massage zeer geschikt bij lage rugpijn. Deze behandeling zal dan ook worden gecombineerd met andere massages zoals de klassieke massage of sportmassage.

Let op! De therapeutische cupping massage is niet voor iedereen geschikt. Je moet ook rekening houden met eventuele bijwerkingen. De huid wordt vacuüm getrokken om te doorbloeden. Hierdoor wordt bij een gezonde huid de huid na het verwijderen van de cup mooi rood. Echter hoe meer knopen, afvalstoffen etc. hier aanwezig zijn, hoe dieper de kleur kan worden: van dieper rood tot zwart. Dit is niet erg en geeft vooral de indicatie dat deze afvalstoffen vrij zijn gekomen op die plek. Deze vorm van massage is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en voor mensen met ziekten als trombose. In sommige gevallen geldt dit ook bij diabetici en mensen met een hoge bloeddruk.

cupping